Postmand Per i Danmark

Postmand Per er en ærkeengelsk børne tv serie. Det er indbegrebet af alt engelsk pædagogik, og Postmand Per skriver sig ind i rækken af serier som Brandmand Sam, Brum og Byggemand Bob. Det er tæt på at være den største af dem alle, men hvorfor er det sådan?

Postmand Per taler klart til trygheden og det uforanderlige i dagligdagen. Rutiner, vaner og små daglige udfordringer som er inden for rammen af det forudsigelige er kendetegnende ved Postmand Per, og netop dette er rart for mange børn, der bliver født i en verden i daglig forandring, og som er gennemsyret af æstetiske skønheder og hæsligheder, der konstant udfordrer den vedtagne forståelse af verden. Postmand Per filmene er trods dens modernisering en gennemsyret moderne fortælling om det klassiske provinsliv, hvor postmodernitetens skræmmende og hastige foranderlighed ikke eksisterer. Den største udfordring som Postmand Per konstant udsættes for er, at  hans lille kat Emil løber væk gang på gang.

Hvordan passer Postmand Per ind i Danmark?  Det har faktisk altid undret mig, men Postmand Per rammer åbenbart noget vi mangler i dansk børnetv. Når man sammenligner Postmand Per med dansk tv, så falder det ret tydeligt i øjnene, at det er en fuldstændig anderledes distance til ironi og politisk korrekthed. De danske serier og figurer fra børne tv er meget mindre polerede. Tag bare Bamse – mage til egocentreret børne tv figur skal man lede langt efter i britisk børne tv, mens på Ramasjang vrimler med dem for eksempel Bjørnen Bruno og Jeppe fra Osman og Jeppe. Postmand Per har ingen mørke sider. Han er det perfekte menneske. Du kan læse meget mere om Postmand Per her:  http://legeaben.dk/blandet/postmand-per-legetoj/

 

Speak Your Mind

*