Godnathistorier luller barnet i søvn

Hvis du er forælder, så ved du at det nogle gange kan være svært at få barnet til at sove. Barnet har nogle dage svært ved at finde ro og kan ligge i sengen og kalde uafbrudt eller komme ind i stuen efter mor eller far.

Man forsøger så igen og efterhånden som der bliver lavet flere og flere forsøg på at få barnet til at sove, bliver vi som forældre mere og mere frustrerede og irriterede. Det kan barnet godt mærke og bliver selv mere og mere utryg i situationen. Det gør det endnu sværere for barnet at falde i søvn. En negativ spiral er skabt.

Men prøv næste gang, at dit barn har svært ved at falde i søvn, at tage en puster og tænk positivt. Nyd at dit barn opsøger dig. Det gør barnet fordi det føler tryghed i dig. Denne tryghed kan du udnytte til at få barnet til at falde endnu mere til ro.

For de helt små børn kan man synge godnatsange. Men de lidt større vil nogle gange synes det er pinligt at høre mor synge godnatsange. Her er det en bedre idé at fortælle en godnathistorie i stedet for.

Disse godnathistorier får barnets tanker til at flyde hen i historien og giver fantasien frit løb. Desuden skaber det maksimal tryghed hos barnet at høre din rolige stemme fortælle disse historier. Hermed er der skabt en god spiral og barnet falder mere og mere til ro. Til sidst vil barnet falde i søvn. Måske endda før du har fortalt historien færdig.

Hvis du savner inspiration til at finde godnathistorier, så kan du finde en lang række historier på denne side.

Speak Your Mind

*