Få et sjovt år – Tag på efterskole

Udover at denne side handler om en masse sjove ting og sager, så guider vi også til at få lidt større oplevelser i livet, end hvad YouTube videoer m.m. kan levere.

Der findes mange ting man kan opleve udenfor hjemmet som er rigtig sjove. Man kan tage en dag i Tivoli eller et andet sommerland, ligesom man kan tage på ferier, festival eller andet som giver rigtig store oplevelser.

Men hvis man vil have en lidt længere oplevelse, kunne det være en god idé at overveje om man ikke skulle tage et års tid på efterskole. Det foregår typisk som 10. klasse. Istedet for at tage den normale 10. klasse i kommunen, kan man bruge 10. klasse på at tage på en efterskole.

Det fede er at man på efterskolen kan komme ind på forskellige tema-skoler, så man ofte kan kombinere et skoleophold med sin egen fritidsinteresse. Hvis du f.eks. spiller musik, kan det være en idé at tage på en musikefterskole. Sådanne skoler har selvfølgelig alle de normale timer på skemaet som matematik, engelsk, dansk osv. men derudover en række forskellige musiktimer, fællestimer og stiller ofte gode muligheder til rådighed for at deltage i bands, orkestre og andet sammenspil.

Nogle af disse musikefterskoler har også musicals og andet som de opfører i løbet af året, ligesom de også har en række koncerter og fællesaktiviteter i løbet af året.

Men der findes også en række andre tema-efterskoler. Der kan være brede sportsefterskoler (ofte kaldet idrætsefterskoler), efterskoler med friluft, teater, og næsten alverdens ting og sager.

Jeg har fundet et sted hvor du kan finde en oversigt over efterskoler, så du kan finde frem til præcis hvilken efterskole der kan passe til dig. Du finder oversigten her.

Et efterskoleophold er typisk noget man husker resten af sit liv. Der er mange eksempler på venskaber der holder hele livet efter et ophold på en efterskole. Ligesom der også er par der har fundet sammen på efterskolerne.

Derudover er et efterskoleophold også en god måde at komme lidt væk hjemmefra, og prøve at stå lidt mere på egne ben, uden at mor og far overvåger en hele tiden. På den måde kan man tage lidt mere forskud på tilværelsen efter man er flyttet hjemmefra. Men samtidig er det ikke så “farligt” da man er omgivet af alle sine kammerater på efterskolen og har en kontaktlærer også.

Speak Your Mind

*