Er det farligt at bruge tandblegning?

Det er blevet populært de senere år, at få bleget sine tænder. Det kommer af ønsket om at se så godt ud som muligt, og i det billede passer en smule misfarvede tænder ikke ind. Derfor vil mange gerne have bleget deres tænder, så de bliver super hvide igen.

Tandbørstning er ofte ikke nok til at fjerne misfarvningen. Misfarvningen skyldes typisk den mad vi spiser, ligesom rygning, the og kaffe er slemme til at farve tænderne gule.

Men du kan få bleget tænderne hvide igen, enten ved at få det foretaget hos tandlægen eller ved at købe et sæt med skinne og en gel, som er beregnet til tandblegning.

Men det kan selvfølgelig virke lidt voldsomt, at man nærmest skal ætse tænderne, og det skræmmer mange fra at bruge sådan et produkt. Men er det egentlig farligt eller kan man få nogle bivirkninger ved at bruge tandblegning?

Der er ikke de store bivirkninger ved at blege tænderne. Det man skal være opmærksom på, er at man især de første par dage efter en behandling, kan have en større overfølsomhed overfor kolde og varme ting. Det kan give isninger i tænderne. Men dette fortager sig næsten altid efter et par dage og bliver helt normalt igen.

Derudover skal man være opmærksom på, at tænderne kan have en tendens til, at de hurtigere bliver misfarvet igen, efter en behandling. Denne tendens øges nogle gange, for hver gang man bliver behandlet. Hvorfor dette kan medføre en risiko for at man skal/vil behandles oftere og oftere og med stadig kortere mellemrum mellem hver behandling. Det skal man passe på med. Derfor anbefales det at have en fast rutine for hvor tit man gør det, så man undgår at havne i ”fælden”.

Der kan desuden opstå en smule irritation i tandkødet ved en tandblegning, men også dette vil forsvinde efter et par dage. Det kan svie lidt eller give rødme og lidt hævelse. Men det er generelt helt ufarligt.

Så bivirkningerne ved tandblegning er altså til at overse, skulle jeg mene.

Læs evt. mere om bivirkninger ved tandblegning her.

Speak Your Mind

*